Gi av din overflod.

I går kveld var en givende kveld, en hastig halvtime var alt jeg hadde tid til før jeg måtte springe til koret så delte vi ut boller og varm kakao til trengende i byn.
Meg, og to venner. ( Rein og Kristina. Tusen takk for at dere var med! )

Det er kaldt ute, og noen der ute trenger en feedback utenom stygge blikk og negative tanker. Så vi tok det lille hendene våre kunne bære og gikk bokstavelig talt på leting etter ‘tiggere, rumenere’ narkomane, ect’ som pleier å sitte langs hushjørnene rundt om kring i byen. 
Noen var svært kalde og alle takknemmelige for varm kopp kakao og nystekte boller i kulden.
Neste gang skal jeg kjøpe med meg noen billige hansker en kan få kjøp på H&M og dele det ut også.

Man kan si mye om dette og hva det er verd, men jeg liker å tro at det er godt å bli sett på en positiv måte, for dem og for meg. Kanskje det kan inspirere andre til å gjøre det samme, ta en halvtime av ditt liv og gi noe til en annen. Spre glede, spre håp.
Hva vet vel egentlig VI om bakgrunnen til den narkomane, eller den ENE rumeneren som sitter med hendene til leppene og skjelver? Vi kan gjette og spekulere så mye vi vil, men jeg vet at JEG vet ikke. Jeg ser det jeg ser og når jeg ser hvor takknemmelige og glade de blir for så lite som en kopp kakao… Ja, da trenger jeg ikke vite bakgrunnen.

Det var kjempegivende og ta seg den tiden, og jeg må gjøre det igjen. Håper også andre kan ta eget intiativ til å gjøre det samme.
Vær god mot hverandre, gi av din overflod til en trengende.
Jeg er overbevist om at roten til ‘alt’ ondt er egoisme ( ikke religion).

Det kostet meg ingenting /lite å bake de bollene og koke den kakaoen. Det gav meg mye å dele det ut.
Det er ikke første gang jeg har gjort dette. Før har det vært sammen med venner og med meningheten jeg gikk i da. Det var fantatsisk opplevelse å sette opp langbord i Nygårdsparken og dele ut masse mat, sokker, ullklær og alt vi kunne unnvære. Pågangen var stor på sokkene og mange var rørt til tårer.

En kom bort til meg og spurte: Hva meninghet er dere fra? Det er bare meninghetene som gjør slik for oss… 
( Dette er egentlig litt trist. ALLE burde gjort slik, ikke bare en gang, men ofte.) De er mennesker de også, med histore, følelser, meninger og hjerter. Hvorfor og hvordan de har havnet i det uføret er ikke min sak, men jeg er sikker på at ingen av dem vil være der. Mange kjemper en daglig kamp med seg selv. Og kun et fåtall redder seg ut av det.
Hjelpetilbudet er for dårlig. Her må det skje ting!

Uansett.
Det var verd det, så sykt verd det. 🙂

  1. Så utrolig koselig at dere gjorde det 🙂 Og sikkert fint å se hvor glade de ble ja 🙂 Jeg har tenkt meg til frelsesarmeen med klær i løpet av helga, så det blir min skjerv i år 🙂

  2. frodith: Ja det er en fin ting og gjøre også! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gjort det samme, gi sånne gaver til de som ikke har råd til å kjøpe gaver selv. Må undersøke! 🙂

  3. Det synes jeg var veldig fint gjort av dere…<3..har gitt litt penger til kirkens bymisjon ..men kunne helt sikker gitt mer eller hjulpet til på andre måter...men jeg prøver i allefall å smile til folk, selv om jeg ikke alltid gir noe...Fin helg til deg <3

  4. Bra gjort av dere. Endelig har tiggere fått et sted og sove her i Drammen. Jeg tror det er 18-20 stk av dem her i Drammen. Jeg ser de hver dag jeg er i byen. Sitter inntil en vegg eller en stolpe med et pledd over seg. Av og til gir jeg noen kr av og til ikke, hadde vi satt oss inn i hva disse har opplevd av krig, nød og undertrykkelse hadde sikkert mange gitt mere.
   Det er en trist hverdag de lever, kunne sikkert mere jeg kr jeg, men kan heller gi form av f.eks bananer..ellers så gir jeg ofte klær til fretex og slike ting. Ha en fin dag.

  5. Ja det er kjempetrist for de som faktisk har det slik(og ikke later som om)

   Kjempeflott å gi til fretex og frelsesarmeen og andre veldedige formål 🙂
   alle burde brydd seg litt mer.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg