Bok – Utdrag –

Susannah som studerer Lither.

Susannah (menneske) og Lither (alv) er venner.
Som forøvrig er Lithers eneste venn’venn i Bel’anar.

En stund ble de liggende slik i stillhet og nyte ett øyeblikk i fred fra alt. Kun fuglene som sang, bølgene som slo mot klippene og vinden som rusket i tre toppene var det eneste de hørte når de lå slik å lyttet.
Susannah kikket igjen på Lither. Det så nesten ut som han sov. Hun tygget seg selv på leppen. Han var så uendelig vakker. Lither var den første alven hun hadde sett. Hun hadde bare hørt om dem, men ingen kunne fortelle henne mye om dette folkeslaget. Da det nesten aldri var alver i Bel?anar.
Han skillte seg ut fra menneskene. Måten han var bygget på. De lange beina. De spisse ørene. De blåe øynene som var sterkere på farge enn hva hun noensinne hadde sett. Det var bare hva hun lå merke til ved første øyenkast. Nå som hun tok seg tid til å studere ham nøyere lå hun merke til nye ting.
Håret hans var kort og tykkt. Hun hadde undret seg. Alver hadde stort sett langt hår, men ikke Lither. Tross for hans slanke vesen var han både sterk og smidig.
Han var kledd i enkle, men kostelige klær. Det måtte vel Thryg ha stått for. Det var kun han som hadde råd til slike klær. Ermene var brettet opp til albuen. Underarmen og hendene hans var godt markerte og avlørte to sterke armer.
Den hvite skjorten stod i stil med de sorte buksene og det gyldne beltet som hang lett over hoften. Igjen søkte hun ansiktet hans. Ett stygt arr delt i tre deler dekket nesten hele hans høgre side av ansiktet, fra pannen, over øyet og ned til kinnet.
Men likevel gjorde det ham ikke mindre pen. Øyenbrynene var underlig mørke iforhold til det kritthvite håret. Hun hadde hørt at alvene var vakre skapninger, men aldri hadde hun trodd de var vakre. Vakre og udødelige hadde de sagt de var.
Susannah kjendte ett stikk av missunnelse, tenk å være ung og vakker livet ut?

 

 

( Første utkast, det er ikke redigert eller rettet. Skrivefeil fårekommer i massevis enda ) 😉

3 kommentarer

Siste innlegg