Repost- Negativ til kormusikk?

Dette er en repost fra i fjor, og jeg skal reposte denne hvert år på samme dato tenker jeg.
Tenkte å dele mine tanker igjen nå 'rett' før julekonsertsessong. (Siden den ble så uventet populær i fjor)

______________________________

Det er en ting jeg har merket meg når jeg prøver å snakke om kor til venner og familie, om kanskje de kunne tenke seg å synge i kor, så ser de fleste på meg med DE øynene og lurer på om det har rablet for meg. Å synge i kor er bare for de prektige, uskyldige og ordentlige folkene som aldri gjør noe galt, går i kirken hver søndag og sover middag hver dag kl 17.

-Nei, det er ikke noe for meg. Jeg kan ikke synge. Det er jo bare sånn kirkemusikk og salmer. Nei æsj. Kor? Har ikke tid...

Det er typiske svar jeg får. En ting er om du ikke liker å synge eller ikke har interesse for sang og musikk. Det er jo hver sin smak og veldig forståelig at det ikke passer for alle, for det krever litt tid, et par timer i uken for øving og konserter og seminarer innimellom.
Men en ting som nesten irriterer meg er hvor negativt innstillt enkelte er til kor. Sånn med en gang. Knips.  Hvordan kan de vite om det er gørr når de aldri har prøvd?
Det er vanskelig nok å få venner til å høre på en konsert. Om ikke annet som en vennetjeneste, sånn en gang i livet. Jeg hadde/ har gjort det samme for dem.

Jeg har gått i kor siden 2011 nå, og det har vært MANGE konserter. Ikke en eneste venn ( utenom familie og andre korfolk, de er flinke å komme :)) har kommet å hørt på. Ikke en eneste en... Jo EN, en venn har kommet å hørt på en gang! Det var suprisingly hyggelig.
Nå skal jeg ikke sitte her å gi dårlig samvittighet til folk som ikke har hørt på. Forstår jo at folk er opptatte med jobb og fritid, venner og familie, tv og Game of Thrones.
Selv om jeg ikke skal lyge å si at det hadde vært koselig om noen ville høre på oss en gang. Julekonsertene er jo spesielt fine! :)

Uff, nei jeg høres krass ut uansett hvordan jeg vrir på det.
No pressure- Bare kom! ;)

Selv er min erfaring med kor awsome!
Jeg kom krypende inn på lokalene på Laksevåg en kald Januar 2011. Jeg hadde tatt et random søk på nettet og letet opp det første og beste i ' nærområdet'.
Ringte ydmykt og beskjed og spurte om de hadde brukt for en som 'meg'. Nybegynner og all ting.
Jeg fikk komme på prøvesyning med beskjed om at aldernivået var relativt høyt ( for meg som den gang var BARE 24år).
Psj, tenkte jeg. Jeg vil jo bare synge og håpte jeg var 'god' nok og ikke ødelea den vakre lyden som allerede fyllte rommet da jeg ventet på stemmeprøven.

Nervøs som en dupp tviholdt jeg på sangboka mi, som moralsk støtte og sang det dirigenten sa. En enkel barnesang og følge tonene på pianoet for å plassere meg i rekkene.
Aldri vært så nervøs i mitt liv! Jeg har som kant massive presentasjonangst og den gang hadde jeg gjort lite for å få bukt med dem. Har blitt bedre i dag, men har fortsatt en lang vei å gå.
Uansett- Jeg  'besto', og ble plassert i 1. Sopranrekken og der sitter jeg enda :D :D
Jeg fikk en 'remarkable' velkomst med klapping og greier. Ble jo helt rørt ( og litt flau) Tro det eller ei- JEG KAN være grådig beskjeden på steder jeg ikke er trygg eller kjent.

Trives i Laksevåg blandet kor og med korsynging. Jeg har lært masse og lærer enda. Jeg kan synge høyere toner nå enn det jeg kunne da jeg begynte. Jeg har lært fancy notespråk og utrykk og ikke minst jeg har blitt tryggere på meg selv og egen prestasjon og tør å trykke på.... av og til. Har fortsatt en lang vei å gå, men den jobber jeg med glede!

Jeg liker kormusikk så mye at det var til slutt ikke nok med ett kor, så jeg begynte likegjerne i ett nytt ett : Sydvestkoret på  på Varden- Enda nærmere hjem.
En helt ny erfaring. Dette er et mye mindre kor på ca 35 medlemmer, så her blir jeg med en gang mer sårbar, men elsker det på en måte. Da må jeg i hvert fall stole på meg selv og krysse fingrene for at jeg ikke synger ALT for surt ;)
Stortrives her også, og blir her til jeg blir kasta ut. He he.

I mellom alt dette har jeg tatt sangtimer- gått 3 gitarkurs- 1 bandkurs-  1 Vokalkus,  og mer skal det bli så lenge økonomien tillater det.
Alt dette fra hun som ble 23år før hun tok sin første sangtime- Før dette har jeg alltid sagt JEG KAN IKKE SYNGE, JEG SYNGER IKKE...

Har du lyst ha du lov ( og Tid ) 2 timer i uken... bare :)

Innser plutselig at dette ble en massiv vervekampanje- Ha ha.
Beklager :)

8 kommentarer

~Lin

19.11.2015 kl.02:53

Min bror elsker kor og han er ikkje litt som de du beskriver at folk tror korfolk er

Min søster gikk i kor og eg har selv gått i kor.....veldig hyggelig dengang,men eg er ikkje intressert nå.

Min bror derimot elsker kor og fant den passioen i mye voksnere alder enn deg :)

Eg vet du elsker kor, og mange elsker å synge så håper du verver mange med dette innlegget <3
Kor er flott, og jeg skjønner godt at du velger å være en del av det.

HAr hørt på en del av de, og kost meg like mye hver gang::)

Lithanna

19.11.2015 kl.08:23

Vanja Ch. Kvalstad ( Inne: Så bra ^_^ Yes, it is.

Lithanna

19.11.2015 kl.08:25

~Lin: Ja, du nevnte det. Bra det er slik hos ham da. Vi har sikkert forskjellige kretser.

Er egentlig ikke ute etter verve noen, men få folk til å riste av seg en smågammeldags feeling for korister ;)

Asantemarkedet

19.11.2015 kl.14:23

Ååååh ble så glad og rørt av å lese denne, jeg hadde kommet jeg (sånn seriøst) fordi jeg er alltid her for venninner uansett. Spesielt hvis noen inviterer...er så stolt når folk er med på forskjellige... er bedre enn å sitte hjemme og kjede seg (pleier jeg å si) Barna mine elsker og synge og har vært i kirka et par ganger, men det i forbindelse med barnehage....også synes de sjøl at de er så flinke da <3

Enig med deg at man kan ikke si at man ikke får til noe, før man har prøvd:) men ligger vel mye i hva folk tror om kor. Få vet sikkert hva det går ut på. Slik er det å leve i vår verden, mye skepsis..dessvere.

Lithanna

19.11.2015 kl.15:00

Asantemarkedet: Vet du, det tror jeg på. Tusen takk :) Jeg vil også være en sånn som stiller opp, heier på venner og være der, fordi jeg vet selv hvor det gleder meg i hvert fall :)
- Gjør mot andre slik du vil andre skal gjøre mot deg ^_^

Så koselig, jeg elsker barnekor, blir rørt til tårer hver gang. He he.

Jepp. Folk må av og til bli mindre skeptisk og åpne seg for nye, skumle ting ;)

Asantemarkedet

19.11.2015 kl.19:52

Ja, absolutt :)

Jeg må innrømme jeg er nok en av de som kan finne på å si, nei jeg kan ikke synge, for jeg vet selv at jeg ikke er flink, men å stille opp når andre har framføringer: det gjør jeg fordi jeg vet at det krever masse tid og energi.. og alle som jobber hardt, skal ha litt oppmuntring, viser jo at vi bryr oss ekstra når vi møter opp (ihvert fall når vi kan)

Lithanna

20.11.2015 kl.08:19

Asantemarkedet: Du er flink, det er en fin egenskap :)

Skriv en ny kommentar

hits