Det er helt greit å bli eldre.

Jeg spøker jo ofte om 'rynkene' mine, hvorpå jeg da får høre at ''nei, du har ikke rynker, slutt no'', kommentaren.
Vel, det er bare tull. Selv om mine 'aldringsrynker', kanskje ikke enda kan kalles 'rynker', så er det i mine øyne tegn på at også jeg blir eldre. Og jeg liker det!
Jeg syns det er kult å se forandringene år for år. Det er artig å tenke over hvor kroppen endres med tiden.
Jeg har bestemt meg for å eldres med stolthet. Hvorfor bruke tid og krefter for å knuge på ungdommelig glød, med Botox, siliokon og andre jukseprodukter? Hvorfor ikke heller bruke den samme tiden på lek og moro i stedet for?
Selv om kroppen eldres betyr det ikke at DU trenger å eldres.
Er det rom for lek og moro på innsiden, så gi blanke i omgivelsene og hva andre måtte tenke- få på deg smurfelua og hopp på trampolina!  La barnet i deg leve så lenge du ikke er klar for å slippe den.

Jeg frykter ikke å bli gammel og grå. Jeg frykter ikke kroppens forandringer med tiden, jeg frykter ikke hengepupper eller celulitter. Jeg frykter derimot å miste den lekne delen av meg. Og det har jeg ikke tenkt til!
Jeg elsker lek, tull og tøys. Jeg elsker latter og humor, jeg elsker det enkle med å være menneske. Jeg elsker spontaniteten og evnen til å gjøre andre glad. OG DET skal ikke noe tall på kalenderen hindre meg i.

Ikke at jeg skal snakke så høyt enda, jeg er nett fyllt 28, nærmerer meg 30 tallet med storm.
Men, vips. Før jeg vet ordet av det er jeg 40.
Og jeg gleder meg.
Tenk at da vil andre se på meg som en godt voksen dame, jeg har livserfaring og 20år igjen til pensjonistlivet. Ja, kanskje vi har klart å fått og hus med hage til den tid!
Det så mange skjulte skatter som venter på meg i fremtiden og jeg har NEIMEN ikke tenkt å la angst over en rynke hindre meg å glede meg til årene som ligger fremfor meg.

Når det er sagt- Ikke noe tall skal hindre meg å spille på Xboxen selv om jeg er ' gammel' av utseende. Ha!
Hva er vel ikke mer kult enn gamla som leser tegneserier og spiller på Dataen ? ;) - SÅNN gamla vil jeg bli! 

Dessuten eldes venner og kjære MED meg. 
'You get older to'.Og som en ofte får høre av gamle som blir spurt om de skulle ønske de var ung igjen/ Ung i dag, så sier nesten alle nei.
' De har levd et helt liv og kunne nok ikke tenke seg å levd alt på nytt igjen.'
Og jeg skjønner det. Om jeg hadde aldri så mange muligheter på nytt igjen, ville jeg ikke vært 17år og 'uvitende' igjen. Var sikkert gøy der og da, men det får holde med en gang ;) 

10 kommentarer

frodith

29.07.2014 kl.08:52

Jeg er så enig med deg, de rynkene jeg har er jeg glad i :-) Jeg er jo snart 50, og skjønner at det betyr at det må sees litt,og at det er fint på en måte :-)

Lithanna

29.07.2014 kl.08:55

frodith: Ja, ikke sant. Jeg liker å tro at ungdommen finnes inni oss, ikke utenpå :D

Så det så.
Skjønner absolutt at du er stolt av de jeg ^_^

29.07.2014 kl.09:09

Så fin filosofi å ha :) er veldig enig. Hvorfor la rynker og alderdom ødelegge når det bare er å lene seg tilbake og nyte det å bli eldre. Jeg er bare 22, men ville aldri blitt seksten/sytten igjen. Alt for mye stress :P

Lithanna

29.07.2014 kl.09:19

Anonym: Nemmelig!
Vi lever bare en gang, gidd å la bagateller ødlegge ;)

Ha ha ha, nei hjelpes- den tiden var stress på så mange nivåer samtidig XD

outofoffice

29.07.2014 kl.09:31

Så bra skrevet! Jeg nærmer meg 50 og nyter det. Rynker og noen grå hår (ganske mange). Må innrømme at jeg går drastisk til verks med de grå hårene sånn hver 6 uke hos frisøren, men resten av meg får være som det er.

Lithanna

29.07.2014 kl.09:33

outofoffice: Takk!

50 er vel en fin alder det da :)
Jeg kommer nok til å farget det selv når de grå kommer, men det er fordi jeg vil ha langt hår og den gangen det kan bli helt grått, så blir det helt grått langt hår. Det er litt kult... :D

Ja, det er nok best å være som en er, ikke sant? :)

Doodles

29.07.2014 kl.10:17

I agree! Uansett hvor "voksen" jeg blir, så skal det ikke hindre meg i å leke og ha det gøy. Selv om jeg kanskje får barn en dag, så betyr det ikke at jeg vil slutte med hærkamp og ting som gjør meg lykkelig (i tillegg til Mini-Me). Når jeg blir 70 år skal jeg stå ved oppvaskbenken og synge i vei til "Hvis du vil finne mor di...", og mannfolket skal facepalme, og barnebarna skal rødme og gå ut og leke. Jeg har aldri orket å late som jeg er noen jeg ikke er. Jeg har aldri orket å være "seriøs" når jeg mener det stikk motsatte. Jeg er barnslig. Alltid vært, vil alltid være. Så får de blodalvorlige sekstenåringene skule så mye de vil fordi jeg hopper rundt og har det gøy.

Lithanna

29.07.2014 kl.10:26

Doodles: Ha ha ha ha, ser dte for meg. Hvis du vil finne mor di... ' med strikketøyet i fanget' på gamlehjemmet. Ha ha XD

Jeg dauva nesten av latter da noen ufordragelige tennåringer mocka smurfeluen min i går. Ha ha. Jeg snudde meg bare til dem og gliste ;)
Hue hue hue!
Stakkars barn! :p

Doodles

29.07.2014 kl.10:34

Yep! Jeg sto på plattingen med den nye jernhatten mens en i Liden slo på den med sverdet mitt da en gjeng fotballgutter syklet forbi. Han ene glante sånn at jeg bare gliste bredt tilbake, og da glante han enda mer. Hardt å være ung.

Lithanna

29.07.2014 kl.10:49

Doodles: Hehehhehe indeed XD

Skriv en ny kommentar

hits