Mitt liv som treningsnarkoman.

Det var en gang da jeg var 'ung'. og sprek.
 

Den mest aktive perioden i livet mitt var da jeg var 15-18 tror jeg. Den tiden jeg var 'aktiv' svømmer.
Jeg begynte med svømming når jeg var 10år. Og sluttet i protest når jeg var 18år. På mange måter angrer jeg, for det var virkelig en sport jeg trivdes med. Jeg dro på mange svømmestevner og treningshelger. Jeg spiste sundt og trente mye.

På det meste trente jeg  2-3 timer 6 ganger i uken med bare svømming. Så jogget jeg ved siden av. På slutten trente jeg litt styrke hjemme også. Spiste ikke snop og brus i ukedagene ( Snopeforbudet varte i 4år )

Dagene gikk slik : Stå opp- Spise- Skole- spise på vei til trening- trene- spise på vei hjem fra trening- spise middag- sove.
Repeter.
Alle vennene jeg hadde var svømmevenner og det var lite tid til sosiale sprell etter treningsdager.

Treningsturene som var gjerne en langhelg eller en uke ( jeg husker ikke ) - De var enda verre.
Frokost- Trene 3timer- Spis- Sov- Trene 3timer til- spis- sosial-sov-
Da var det vanlig med en hardtrening og en roligtrening. Man visste aldri hva som kom først. Morgentreningen begynte før 08:00. Og ettermiddagstreningen var 16:00 ca.

Vekten var ikke noe å si på heller, 58kg blank og ingen fett!


Jeg var aldri DEN gode. Men jeg var ikke dårligst heller. Vi delte opp gruppene i 3 grupper. A, B og C-g jeng. A var eliten, de gode. Så B, så C. ( C var kidse jeg var trener til ) Jeg trente selv i B- gjengen.
En vanlig trening bestod i 15-20 trening på land før en gikk i bassenget, men situps, pushups, spensthopp og slike ting. Så var det 1000meter i oppvarming. Og så random ett eller annet etterpå. Vi hadde en typisk greie med å spørre treneren om det var ' hardtrening', idag- Og vi ble litt sånn.... Urh.. hvis han sa ja. Ha ha. Men, vi gjorde som vi fikk beskjed på.
En typisk hardtrening er svøm fort- på minst mulig pause mellom rundene :3

Savner mange ganger det å skrive treningsdagbok, trene så du nesten dør, den nervøse spenningen når du venter på tur før du skal svømme på stevne, den gleden når du perser tiden din, de sosiale kveldene med svømmekollegaer, den følelsen når en kan tøye ut i dusjen etter en langt og hard treningsøkt, turene og  lukten av klor og basseng ( som gjorde at jeg hostet kronisk hver natt... tror ikke jeg tåler klor i den forstand . )

Ah, gode gamle dager. Snart 10 år siden jeg sluttet. Siden da har jeg trent på treningstudio og taekwondo.
Nå blir gradvis treningen erstattet med det kreative som sang og tegning :3
Har prøvd flere ganger å begynne opp igjen, men det ER for hardt og ikke minst demotiverende når gjengen jeg trente med er sluttet og jeg må trene med kidsa, siden det ikke er plass til meg med de ' voksene' pluss at jeg sinker dem. 
Og en ser jo ikke hvor sprek en faktisk var, før en tennker tilbake til den gangen man svømte 2x200 meter butterfly til oppvarming uten problemer. Nå dauver jeg etter 25meter :3

Husker min personlige rekord på 50 meter ( frem og tilbake ) fri ( crawl ) er 0:33 sek.
Og på 100m fri ( fire ganger frem ogtilbake) 1:10sek.

Siden selvtillitten min var boss på den tiden, finnes det få til ingen bilder av meg i bassenget. KATCHING!

Ah, gode gamle dager <3
 

8 kommentarer

frodith

24.02.2014 kl.11:06

Ja, da har du vært skikkelig spreking.. Så sprek har jeg aldri vært :-D EVER :-D

Lithanna

24.02.2014 kl.11:09

frodith: Jeg innså jeg ikke var 'så', sprek før mange år etter jeg slutta. Ha ha. Those days ;)

Geriatriks

24.02.2014 kl.11:58

100 meter bryst.... Ahhhh ;)

Lithanna

24.02.2014 kl.11:58

Geriatriks: Gris :p

Helge

24.02.2014 kl.12:16

Du var flink og aktiv du. Sjøl drev jeg med løping 8-10 år, trente 4-5 ganger i uka, kort intervall endag, lang intervall neste dag og langturer på 16 km hver lørdag. Dro rundt på gateløp og maraton. Mista motivasjonen etter 10 år men fikk med meg 4 maraton og massevis av andre småløp. Trening er sundt og riktig men viktig med venner utenom klubbmiljøet/andre interesser. Det er en balansegang + maten er viktig og hvile. I dag sykkler jeg litt og er på endel skogsturer. Svømmer 3-4 ganger i mnd.

Lithanna

24.02.2014 kl.12:18

Helge: Blir sliten bare ved tanken;) Marathon er heavy greier, aldri skjønt at folk orker. Jeg har ikke bein til løping, men noen må jo gjøre det også.

Meru

24.02.2014 kl.12:27

skjønner det er hardt å starte opp igjen:P Jeg skulle så gjerne ønske at jeg fortsatt drev med TaeKwonDo eller noe lignende. Man savner jo å kunne ta 30 pushups og vite at man faktisk er i ok form. Nå når jeg jobber er det ennå mer vanskelig å trene, siden man er peist etter jobb:P Så da blir det mer av det kreative. Jeg trives utrolig godt med å skrive og slikt, men jeg må vel ta i et tak snart. hehe

Lithanna

24.02.2014 kl.12:28

Meru: Jah, den gangen på TWD tok jeg jo 50 pushups på mitt beste. Ah, those DAYS!
Skriving er vel en sport i seg selv? :3

Skriv en ny kommentar

hits