Miljøfaktum om meg.

Miljøfaktum ? Prft. Hva er det?
Uansett kan late som om det finnes noe om meg da. Siden jeg liker å tro jeg er litt bevisst på dyr/miljø og sånt.

 

 • Jeg er Pesceterianer
 • Jeg kjøper  økologiske egg og melk. Og annet når jeg kommer over det/ har råd. Men ALLTID økoegg.
 • Jeg kjører kollektiv.
 • Jeg elsker dyr.
 • Jeg støtter med måndlig pengestøtte til Dyrevernalliansen og Dyrebeskyttelsen.
 •  Jeg hater pels og dyretesting. Tyrefekting, hvalfangst. Dyremisshandling. Og skriker høyt om det.
 • Jeg stemmer miljøpartiet.
 • Hunden og gnagerne våre lider ingen nød hjemme.

 • Jeg hiver ikke boss i naturen.
 • Hvis jeg setter meg ned på en stein ved en brusende bekk/Foss, da er jeg oppriktig lykkelig. Samme om jeg sitter på en holme,på en fjelltopp eller går tur i en stille,tett skog.


  Så vet vi det ;) 

 

 

19 kommentarer

Hanne Rams

22.10.2013 kl.11:11

Er flott noen tar vare på naturen :) Er altfor mange av oss som ikke er så flinke som vi burde :) Er liksom ikke alt man tenker over at man gjør som faktisk gjør mer skade enn vi er klar over ;o Man skulle vært mer opplyst rundt slikt!

Geriatriks

22.10.2013 kl.11:25

Pescetarianer?

Lithanna

22.10.2013 kl.11:35

Geriatriks: Vegerterianer som spiser fisk. Google it ;)

Lithanna

22.10.2013 kl.11:36

Hanne Rams: Alle burde åpnet øynene mer syns jeg. Vi lever bare en gang, naturen er så vakker og vi er avhenig av den, hvrofor ikke bry oss litt mere :)

Geriatriks

22.10.2013 kl.12:13

ahh... orka ikke google ;) Mye hyggeligere å bli opplyst av ei som kan tegne på seg store tri-ceps.. ;)

Lithanna

22.10.2013 kl.12:19

Geriatriks: Mwahahaa. Jeg kan tegne på meg en masse ja ;)

Hanne Rams

22.10.2013 kl.12:19

Absolutt sant :) Kanskje du kunne laget et innlegg om hverdagslige tips vi "naive" kan ta til oss for å bli mer naturvennlige? :) Om du ikke allerede har gjort det, selvsagt ^^ Du virker mer bevisst rundt dette enn mange :)

Lithanna

22.10.2013 kl.12:26

Hanne Rams: Det kunne jeg gjerne gjøre, men ikke idag :)
Keep it in mind :) Takk!

Malin Prytz

22.10.2013 kl.13:28

Så flink du er! Flere burde være som deg :)

Lithanna

22.10.2013 kl.13:34

Min Hjertesak: Det er endel av oss, men vi gjemmer oss tydeligvis. Opp og frem i lyset! <3

zentia

22.10.2013 kl.13:52

Kan jeg spørre om hvorfor du velger å spise fisk men at annet kjøtt eller mat fra andre dyr ikke er aktuelt?

Det er ikke ment som dømmende, bare jeg som ikke skjønner logikken helt=D

Lithanna

22.10.2013 kl.14:21

zentia: En begynnelse for alt.
Jeg har Bare vært pesceterianer i 1.5 år. Jeg kan ikke begynne BÆNG rett på. Da feilier jeg. Det må skje gradvis. Så kanksje jeg tar bort fisken senere. Enn så lenge forblir det slik.

Men så det er sagt, fisk er fisk. Dyr er dyr. Jeg kan ikke spise Hai/ Hval eller Sel, eller slike ting.
Det er begrenset på hva jeg eter fra havet også, jeg liker ikke skalldyr, så det går ikke ned. Har avsmak på Torsk'' fersk'' fisk, så det går heller ikke ned.

Så jeg spiser ergo veldig lite fisk pr. dags dato. Kun litt ''fiskepinner dill'' og fiskekaker.

zentia

22.10.2013 kl.14:26

Takk for svar=)

Noen jeg har spurt om det har gjerne viftet med en pekefinger for de som spiser rødt kjøtt uten å tenke over at fisk er levende og kan kjenne smerte osv også. Som at siden en kalv er søt er det fælt å drepe den for å spise, men en fisk er bare en fisk liksom - og de tenker ikke over hvordan de blir drept.

Skjønner godt å ta alt på en gang ville blitt vanskelig, det gjelder jo mye rart=)

Lithanna

22.10.2013 kl.15:00

zentia: Man kan ikke redde hele verden, er det noe som heter. Da må en bare slutte å leve med engang. Alle har sin hjertesak og som de brenner for. La de ha det, og ikke irettesett fordi de gjør ting litt anderledes eller ikke gjør det skikkelig. Alt hjelper. Bedre å gjøre litt enn ingenting:)

Jeg er vokst opp på fisk. Hadde det ikke vært fordi farfar er fisker hadde vi ikke hatt middag på bordet, hver dag igjenom 6år på barneskolen.

zentia

22.10.2013 kl.15:13

Jeg irettsetter kun når de ikke ser logisk på de belærer meg om. For jeg spiser kjøtt og jeg skjønner at mange ikke syns noe om det, men de får gjerne høre det fra meg når de sier hvor fælt det er at jeg spiser kjøtt når de selv spiser fisk og ikke faktisk ser at de selv spiser noe som er blitt drept og har vært levende. Da subber man på tynn is når man skal fortelle meg hvor slem jeg er=)

Om det er skikkelig eller ikke er ikke noe jeg tenker på eller sier til noen når det gjelder dette=) Men det er hvis noen prøver seg med en dobbelmoral, så tier jeg ikke=D Nå skriver jeg generelt her og ikke rettet mot deg altså.

Lithanna

22.10.2013 kl.15:23

zentia: Jeg vil ikke irettesette noen om hva de eter eller ikke. Jeg spiser det ikke fordi det er ikke rett for MEG. Mannen i huset spiser veldig mye kjøtt igjen. Jeg hadde jammen gjort det hardt for husfreden om jeg skulle sagt noe på det :p

Jeg er igrunn veldig lei mat/kjøtt egg fisk pels lær og båskyr som blandes inn i random dyreversaker. Standar og slår aldri feil. Samme kverulantene om de samme sakene, om og om igjen.

Det er jo forskjellig hva syn hver og enkelt har på hvorfor de ikke spiser kjøtt. ( Fordi de ikke liker det. Fordi de ikke vil spise dyr. Fordi de er glad i dyr Fordi dyret er søtt. Fordi de ikke liker prossessen med dyreholdet før dyret blir mat. Allergier , Politiske / religiøse bakgunner..osv Mange grunner )
Dette er ikke noe en skal diskutere mener jeg. For det blir en personlig sak for den personen. Det blir som å diskutere musikk.

^_^ I Know.

zentia

22.10.2013 kl.15:32

Nei, ser hva du mener om å diskutere det sådan. Poenget mitt var heller om noen fyrer seg opp til meg på en slik måte jeg nevnte og igjen ikke evner å se at de selv spiser levende ting selv.

Foruten om det så sier jeg egentlig aldri noe på hva folk spiser og ikke spiser, kan være nysgjerrig på hvorfor men ellers så er det ikke noe jeg bemerker.

Lithanna

22.10.2013 kl.15:35

zentia: Syns ikke noen skal fyre seg opp på noe, igrunn. Uavhengig av hva. Med mindre det er helt klare helsefarlige situasjoner eller noe annet crazy, men ellers- Kardemommeloven til folket :)

zentia

22.10.2013 kl.15:41

Nei hva man syns og hva folk gjør pleier ikke alltid å henge sammen xD

Skriv en ny kommentar

hits