Selvtillitt - Former deg.

Selvtillit er individets tiltro til sin evne til å prestere. Det kan handle om arbeid, skole eller sosiale sammenhenger. Selvtillit kan variere fra dag til dag og kan endres gjennom bekreftelse utenfra, eller også endres under for eksempel alkoholpåvirkning. Selvtilliten kan trenes opp. Mange forveksler begrepet med selvfølelse.( Wiki )

Selvtillitt. Ord som er elsket og hatet.
Ivertfall her. Selvtillitt endrer seg med årene merker jeg.Til det bedre eller det værre. Min selvtillitt har ivertfall gjort så.
I barneskolen og ungdomskolen og dels VGS var det utseede som den dårlige selvtillitten gikk mest ut over. Jeg fikk jo stadig høre at jeg var stygg, så på ett punkt begynner en å tro det.
Mobbing er hovedårsak til at min selvtillitt var på -10 spessielt på ungdomskolen. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor jeg var så stygg. Speilbildet mitt ble aldri bra samme hva jeg gjorde. De store kulerunde øynene stirret tilbake på meg og det lakenkvite ansiktet gjorde at jeg mer eller mindre så ut som ett lik ( Mine ord den gangen ). Jeg prøvde å teste ut sminke og slikt midt inni dette. Men jeg fikk ikke noe komplemanger av den grunn. Men mascara ble som frokost, kunne ikke gå utenfor døra uten. Til og med på svømmetrening måtte jeg ha vannfast mascara på!
Fikk slengkomentarer at jeg var fjollete som sminka meg før trening. Men jeg måtte jo, så stygg som jeg var. I håp om at kanskje den gutten jeg var SÅ forelska i ville se to ganger på meg. Wich ofcourse never happend.


( Foto : Varda ) - Og en må ha litt selvtillitt for å gå med en SLIK lue

Den var faktisk så lav at jeg fikk problemer når jeg fikk kjæreste. Sheeses, likte noen meg!? No...Don't beleive it, tis a LIE!

Men, merkelig nok har den bygget seg opp til akseptabelt nivå. Gradvis fra jeg var 17. Which is 10 år siden snart.
Jeg må med hånden på hjerte si det er vennene mine som jeg har hatt hele veien siden den gang ( Kongshirden gjengen ) som skal takkes for det. Selv om jeg alltid ristet på hodet og sa- nesh- når folk gav meg komplemanger, så gav de seg ikke. De er den samme. Og litt fin feedback hver dag gjør jo noe med en :)
Ok, ok- Kera har boostet endel selvtillitt. Og Anders :)

Jeg får en følelse av at de med høy selvtillitt er optimister. Og vi liker optimister :)

Det er bare ikke å gi seg. Også Keras selvtillitt måtte trenes opp masse. Hun har nå veldig mye selvtillitt i forhold til før. Og det er det samme som skal til. Kjærlighet, ros og gøy!


Har man høy selvtillitt kan en sikkert gjøre hva som helst og kose seg med det. En kan dumme seg ut i offentlighet gang på gang og smile av det og si : '' So what , Im awsome ''.
En kan være seg selv 100% og ikke legge skjul på det.
En kan bare nyte alt, fordi ingenting kan slå deg.
En er ekte, sprudlende og naturlig.

Selvtillitten min har endret seg på10år. Det som må jobbes med nå er å øke selvtillitten innen sang og presentasjon. Innen tegning og innen snakking på engelsk.

Den dårlige selvtillitten og selvfølelsen jeg hadde med utseede er ikkeekstisterende nå ;)
-Jeg sier ikke at jeg er miss perfect, langt ifra. Jeg har bare lært meg å være fornøyd med det jeg har, med det jeg er. For jeg skal tross alt leve med meg selv. Hvorfor skal jeg da gå rundt å være missfornøyd med noe jeg ikke kan endre på likevel? Waste!
 Jeg driter i at jeg er lakenbleik og ikke kan bli brun ( Noe jeg hadde store komplekser for før ) Jeg blir fin i huden når jeg er 40, fordi jeg har ikke ødelagt den i solarium!
Jeg driter i at jeg ikke har større pupper. Tror ikke jeg ville kledd det likevel.
Jeg driter i at jeg får fregner hver sommer.
Store øyner? Thats me. Like it or not.
Jeg har akseptert det. Sånn er jeg, og jeg er fin som jeg er. Og det gjør at jeg kan finne andre ting å klage over enn kropp :p


Så F**** Det - Vær deg selv ;)


9 kommentarer

Det røde Legohuset

27.05.2013 kl.14:51

"Har man høy selvtillitt kan en sikkert gjøre hva som helst og kose seg med det. En kan dumme seg ut i offentlighet gang på gang og smile av det og si : '' So what , Im awsome ''. "

*krympe seg litt* Jeg er ikke der enda.

Lithanna

27.05.2013 kl.15:02

Det røde Legohuset: Jeg begynner å bli der. Hirr hirr XD
Nowell, noen helger med Kongshirden og du havner der du og ;)

Varda

27.05.2013 kl.15:09

"Har man høy selvtillitt kan en sikkert gjøre hva som helst og kose seg med det. En kan dumme seg ut i offentlighet gang på gang og smile av det og si : '' So what , Im awsome ''.

En kan være seg selv 100% og ikke legge skjul på det.

En kan bare nyte alt, fordi ingenting kan slå deg.

En er ekte, sprudlende og naturlig."

This. Slutte å bry seg om andre sier, haka i været, og gi faen. Så kommer selvtilliten hoppende fram. Og ja, du har mye selvtillit som får til å gi faen i hva folk mener når du går rundt med lua til Jayne. x)

Lithanna

27.05.2013 kl.15:11

Varda: Haka frem er en vesentlig viktig faktor her XD
Vi GÅR rundt med lua til Jayne!
sorry for at jeg knabba bildet! * lalala*
Tusen takk <3

Det røde Legohuset

27.05.2013 kl.15:12

It better be true. ;)

Lithanna

27.05.2013 kl.15:14

Det røde Legohuset: Ofcourse it is ;)
Du ser jo hvordan jeg har blitt. He he

Det røde Legohuset

27.05.2013 kl.15:16

Yeah! :D

Varda

27.05.2013 kl.15:47

Går heeeelt fint at du knabber bilder, jeg tar det som et komplimant = flink fotograf. x)

Lithanna

27.05.2013 kl.15:52

Varda: You are :) <3

Skriv en ny kommentar

hits