Diskusjoner.

Dere som kjenner meg vet at jeg styrer unna så langt det går med nett-diskusjoner. Tenkte jeg bare skulle fortelle til dere som kanskje ikke kjenner meg. 
Jeg ser at mange av dere legger ut innlegg som er store diskusjonstemaer, eller ting som er så sterke meninger på at en ikke kan lese det uten å måtte si din mening som det garantert blir dikusjon på.
Jeg leser noen av de selv om jeg ikke kommenterer.
Jeg kan være veldig enig, sitter å nikker heftig mens jeg leser. Eller jeg kan være så uenig som det går ann, at jeg har lyst å kaste ting fordi ''den'' meningen er så bak mål for mine øyner at jeg får vondt inni meg av å lese den.


Og da ser jeg slik ut XD


Men jeg holder kjæft. Jeg orker bare ikke skrive kilometersvis med ord, for å fremlegge en diskusjon som kan tenne alle og enhver på alle plugger. Ikke over nett. Ikke over bokstaver. Jeg er avhengig av at vedkommende jeg skal diskutere med kan høre meg, kan høre toneleiet mitt, kan se meg og se kroppspråket mitt.

Jeg kan fint diskutere over en kopp kaffi, og jeg kan diskutere hva som helst!! ( Kanskje ikke politikk, jeg har virkelig ikke peiling ) 
Men det krever en ting. At DU lytter, og ikke avbryter meg før jeg er ferdig. ( Likeså at jeg lytter og ikke avbryter deg ) At du ser hva jeg forteller og ikke brøler tilbake i en krenkende måte eller ufin måte. ( Jeg/ Du/ har følelser )Du trenger ikke være enig, men jeg er avhengig at du prøver å se den andre siden av saken, prøver å forstå hva jeg sier før du kapper hodet av meg.

Ting jeg diskuterer mest når det ender opp med diskusjon er Pelsernæring, Religion, Dyrevellferd, Homofili og Abort.
Det er disse temaene som jeg kanskje har en mening som flertallet tydeligvis har spørsmål til. Helt ok det. 

Gjensidig respekt er nøkkelen for at jeg skal gidde å diskutere.
Jeg har ( desverre ) kommet over flere ufordragelse sjeler som skal krangle ( ikke diskutere ) , fortelle meg hvor dum jeg er som kan 'tro/ mene ' på noe slikt. 

Så, derfor diskuterer jeg ikke over nett.
Det kaaaaaaaaaaan hende innimellom at jeg får ett innfall, eller at jeg rett og slett blir  SÅ provosert at det grenser til usundt ( Tro meg da får du høre det, og jeg gir meg IKKE da om jeg har aldri så feil XD ). Men det er sjeldent.

Ps : Hvis du ikke vil ha bitchy kommentarer, ikke start en diskusjon. Ikke skriv ting som kan missforstås, ikke skriv noe som kan provosere , ikke skriv noe som kan oppfattes krenkende...For å være helt sikker - Ikke skriv noe i det hele tatt - :p

24 kommentarer

Lugburz

22.05.2013 kl.11:37

Er vel ingen grunn til å diskutere homofili da? Det er jo regler fra gamletestamentet, og gjelder ikke :). Vi ignorerer jo reglene om at jenter som ikke er jomfru når de gifter seg skal slås ihjel (og ektesskapet er jo definert som en union mellom mann og en jomfru... noe vi og har gått bort fra), reglene for hvordan menn skal barbere seg, voldtektslovene, baconlovene, så jeg mener jo personlig at homofile burde gått fri også.
Hei,hei:-)Titter bare innom og vil ønske deg en fin dag:-)Kom gjerne og ta en liten titt innom bloggen min:-)

Amorartis ~ Tegning og diverse

22.05.2013 kl.11:45

Er ikke noe glad i å diskutere selv. Folk har det med å bli alt for modige og stygge i kjeften over internett. Men jeg er glad i å diskutere, spesielt med noen som har ganske forskjellige synspunkter enn meg. Man kan være uenige og likevel høflig og hyggelig :)
Jeg er ikke glad i diskusjoner generelt jeg heller. Spesielt over nett som du sier. Men ikke egentlig i virkeligheten heller. Jeg liker generelt ikke drama.

Skal hvertfall ikke diskutere homofili med deg...

Lithanna

22.05.2013 kl.12:11

~Forfatterspiren & Dataingeniø: Dramalama, trodde du elsket slikt jeg XD ;)
Du, ingen fare jeg er ikke for og ikke imot. Jeg er ' nøytral' ^_^

Lithanna

22.05.2013 kl.12:14

Amorartis ~ Tegning og diverse: Ja ikke sant. Folk bli fake over nett. Frekke og ufine. Noe de garantert ikke er i virkeligheten.

Jess, det går ånn å være sakelig selv om man er uenig ;)

Lithanna

22.05.2013 kl.12:14

Beates hjørne: Fin dag til deg også:)

Lithanna

22.05.2013 kl.12:15

Lugburz: Du begynner en diskusjon og jeg skal ikke svare.
Ikke sant? Du kan bare forestille deg at jeg KASTER meg ut i hver en vill debatt om alt jeg kommer over 8D Hæhæhæhæ~

Puuh, godt å høre ;)

Mai-Elise

22.05.2013 kl.12:18

Det er helt greit det:) Er veldig lett at skriftlige ord tas bokstavelig og misforstås:P

Jeg liker å diskutere på blogg også når man nå finner noen å diskutere med. Føler bloggen min bare blir full av tull om jeg ikke skal bruke den til noe saklig også innimellom:)

frodith

22.05.2013 kl.12:26

Jeg liker heller ikke diskutere på nett, pga man ser ikke folk, og ting kan så lett misforståes.. Så jeg tenker også bare mitt i stillhet, fordi det ofte blir bare tull ut av det..

Det røde Legohuset

22.05.2013 kl.12:33

*kniper munnen igjen* Jeg skal stille deg spørsmålet om 36 dager. :p

Lithanna

22.05.2013 kl.12:41

Det røde Legohuset: Feel free, Looking forward to it. ;)

Lithanna

22.05.2013 kl.12:55

frodith: Akkurat derfor. Så lett å missforstå, og det er ikke det jeg vil med en diskusjon :)

Lithanna

22.05.2013 kl.12:58

~Forfatterspiren & Dataingeniø: Du vil foralltid være awsome uansett. Jeg dømmer ikke ^_^
<3

Du ja, bare du ser noen som snakker sammen kommer du skliende inn på banaskall og blander deg :p

kommensalisma

22.05.2013 kl.13:01

Enig, enig, enig.. diskusjoner på nett blir stort sett misforståelser!

Svært ofte er det jo mellom mennesker som aldri har møtt hverandre overhodet :-s

Lithanna

22.05.2013 kl.13:16

kommensalisma: Ikke sant. Alle har sine meninger og skal få lov å ha dem, men ikke alt trenger å diskuteres ;)

Mira

22.05.2013 kl.13:29

Jeg diskuterer ofte på fb men er aldri sint (unntaket under) og folk får ha sine meninger og jeg mine:)

Det eneste jeg trykker på pc-en så tastene fyker er når det gjelder meningsløs vold og dyremishandling.. da går det en kule varmt ja!

Lithanna

22.05.2013 kl.13:32

Mira: Åh da lyser det rødt på alle plugger her også. Dyremisshandling får meg bare til å grine i frustrasjon!
Hadde jeg sett noen utføre misshandling mot ett dyr og jeg hadde hatt ett balltre i nærheten...Jeg hadde gått bananas !

Ideatroll

22.05.2013 kl.14:17

Meninger baserer seg på hvilken livserfaring man har - siden alle har ulik livserfaring, vil man også ha ulik mening. Jeg kan ha opplevd ting som gjør at noe er riktig for meg, mens du har opplevd helt andre ting, som gjør at du mener stikk motsatt. Ingen av oss er dermed dumme, bare ulike :)

Lithanna

22.05.2013 kl.14:34

Ideatroll: ja det er helt sant.

Men noen. Kan likevel ha gode grunner for sine meninger, men formulerer seg helt feil at jeg bare får vondt inni meg. Derfor vil jeg snakke og ikke skrive , for da kan jeg lese språket bedre .

Har du lest sånne kommentarer som ofte står under avisinnlegg på nettavoisene. Årh, der svir øynene mine altså. Der står det mye dumt der XD

V

22.05.2013 kl.14:35

Hahaha, gliser litt av folk som prøver å starte en diskusjon på ett innlegg hvor du skriver du ikke blir med på diskusjoner. Kjære vene XD

Men ja, jeg er litt enig. Derfor jeg har styrt unna slike "dype" innlegg. Jeg orker bare ikke alle misforståelser og drittslenginga som kommer dersom du mener noe annet enn noen andre. Urk. Face to face!

Lithanna

22.05.2013 kl.14:38

V: hahaha. Ja det kan du si.
Ikke første gangen. Men de kan prøve til de blir blå og se hvor langt de kan gå før jeg ignorerer dem på heltid ( aka blokkerer ) Hatt noen av de på facebook. Fordi de bare IKKE tar ett nei for ett nei.

Face to face er ordet! Og er helt enig. Hvorfor drittslenging? kan man ikke holde det saklig så hold kjæft . Alt for mange diskusjoner ender i personangrep..Noe som vitterlig ikke er nødvendig

Mira

22.05.2013 kl.17:09

Jeg også!! Balltre med spiker på og bye bye kneskåler og litt av hvert!!

Skriv en ny kommentar

hits