Hobbyer gir selvtillitt !

Og masse annet bonusmaterialer. Innså jeg sånn nå nettopp under morgenteen.
Jeg har jo en million hobbyer, ivertfall hatt til sammen. Noen gamle, noen nye, noen som alltid har vært der.
Hobbyer kan jo være så mangt.

Wikipedia sine ord :

Hobby er betegnelse for en fritidsaktivitet som ofte tar tid og vanligvis er ubetalt. Ordet er av usikker opprinnelse, men kan ha opphav enten i falkejakt i middelalderen eller etter en hestetype som ble videreført til kjepphest (engelsk: Hobby-horse) Hobbyutøveren regnes som amatør (av latin amare, å elske), men kan ha kunnskaper og ferdigheter på høyde med profesjonelle (de som har det samme feltet som yrke og levebrød).

Noen unge velger å lære så mye om sin hobbyinteresse, at de kan gå inn i et yrke med dette som grunnlag. Uttrykket nerd brukes ofte om personer som har hobbyer svært få andre synes er interessante og derfor betraktes som sære. ( Sær det er meg )

__________________________________________________________________________________________________________________________

Desverre så koster mine hobbyer penger, more or less.

 

- Svømming
Svømmehallen var det eneste stedet jeg turte å være meg selv, jeg ble ikke mobbet der, jeg fikk derfor litt selvtillit fordi folk hadde andre ting å gjøre enn å slenge dritt. Jeg fikk bygget muskler og kom i bedre form. Hjelper alltid på. Man fikk skryt når man fikk noe til, perset på ett stevne eller slo personlige mål. Skryt og ros er vesentlig for lykkefølelsen , ivertfall for meg.
 Treningsturer og felles treningsaktiviteter med svømmekollegaer var det eneste jeg så frem til igjenom hele ungdomskolen/VGS. Jeg slutta i protest da jeg var 18. ( Angrer litt nå, men men det tok for mye tid.)

Fantay- Ringenes Herre -
Min fascinasjon om Fantasyverden/ ringenes Herre, startet midten av ungdomskolen, siden da har jeg vært håpløst opptatt av alver og sånt. På11år har jeg sett Ringenes Herre filmene rundt 70 ganger ( Ja jeg har telt.) Med dette som min største interrese fant jeg tryggheten og fluktverdenen inn mellom tegninger, film og drømmer.


Warhammer -
Jeg spiller/spillte Warhammer. For tiden ikke aktiv, siden jeg ikke har noen å spille med. Har en hær på 2400pts highelves, halve hæren er malt. Latskap gjør at jeg ikke gidder. Denne hobbyen koster selvsagt masse peng, figurene kommer i små pakker. De minste koster rundt 160kr ( hvis de ikke har økt ) Større greier lå rundt 400-600kr. Enkeltfigur rundt 60-80kr -ish?
Jeg følte meg for første gang ikludert i noe, litt stolt siden jeg var jente. Dette er jo en greie flest menn/gutter driver med. Klasse : Nerds ;) Jeg syns det var himla komplisert i starten men etterhvert ble jeg en ræser på tommermåling og strategisk plassering av Rangersene mine <3
Favorittvåpen : Thunderbolt <3


Ekstremt dårlig malt, nedstøvet og dårlig bilde...Ha ha

Kongshirden- Hærkamp
Så kommer min lengstlevende hobby/ sport. Den startet da jeg var 19.år Det var da jeg fant dem. Det er da 7 1/2år siden. (Ja jeg er haugammel) Anyways, om jeg ikke hadde selvtillit da jeg begynte der, har jeg fått alt derfra. Makan til en vennegjeng skal du lete etter etter. Jeg ble godt tatt imot og inkludert fra dag en. Og slik er det enda.
Dette er en en sport for særinger, som liker å kle seg ut som soldater i den Norske middelalder 1260tallet-ish. Og deretter trener med blankvåpen ( google it ). Alt fra , Sverd, øks,dolker, spyd, huggspyd ( my weapon of choice ),danøkser ect. Noen driver med bueskyting og, men vi syns de er SÅ kjipe at de får ikke lov :p De/vi  får finne en blink å skyte på i så fall.
Noen ganger i året reiser vi på treningshelger/ markeder eller shower for museumer eller folk som betaler oss for det. Det er flere slike grupper i Norge og det er ekstra hyggelig å treffe andre grupper som driver med det samme. Stort anntall av sjeggete menn i dette miljøet. Jeg klager ikke ;)
Perfekt sted for oss som liker slikt :p


( Meg i grønnt der. Se kor deilig jeg blir med tannbeskyttelse ? ;) )

Tegning
Har jeg likt hele livet fra jeg var gammel nok til å bruke en blyant. Jeg burde vært flinkere enn det jeg er, men akk den gang ei. Har hatt perioder jeg ikke har tatt i en blyant på årevis rett og slett fordi jeg ikke gadd/ fikk ikke til noe. Så først i fjor/forfjor eller noe, har jeg tatt opp litt og prøver å forbedre meg litt her og der. Sakte men sikkert. Gått litt over på tegnebrett for gøyens skyld ;)
Tegner ikke noe store verk, men en liten tegning på kveldingen eller på jobb er daglig føde.Synging/ musikk
Dont imagine stuff, jeg synger ikke spessielt pent, men syns det er kjekkt. Jeg synger i kor og gjort det de siste 2årene. Trives kjempegodt og har lært mye. Har tatt gitarkurs og bandkurs mellom dette, kjempemorro selv om jeg søg balle ;)
Musikk er terapi igjen superboost på selvtillitten når en føler en når nye høyder eller når dirigenten sier : '' ja men du har jo så fin stemme '' ...* Flaaau men veldig glad*
Bokskriving
Dessidert den hobbyen som koster minst. Bare tid. Er nok bestiss sin ''feil'' at jeg begynte på dette. Sammen med Fridusen. Men dette er overasskende morro og sulle med. Skape sine egne karakterer, med sine egenskaper og erfaringer har jeg plutselig skapt en hel verden som kommer fra hodet mitt :)
Har lært meg at jeg er kreativ og jeg kan hvis jeg vil. Jeg må bare ikke gi opp.

Taekwondo
I to år trente jeg dette. Kom meg opp til Blått belte med rød strek så slutta jeg pga det ble for lang pendling og for lange dager. Men det var kjempemorro og holde på med. Fikk ut litt indre styrke og jeg kunne se selv at jeg kan være sterk.


Meg er glad, fikk 2.plass eller noe i Mønster på stevne :p

Styrketrening
Har jeg dreve med siden jeg slutta å svømme. Dvs siden jeg var 18år. Aka i snart ni år.Så det har gitt meg en kropp jeg kan leve med. Liker muskler jeg gjør det :) Stram mage er ikke det viktigste, så lenge jeg har en liten bicep Im game :p

Hund - Agillity og utstilling
Hobby for vesla. Trener agillity 1-2ganger i uken. Og stiller hun ut i ny og ned. Koselig og bra trening for lille boffsen min <3 Her inkluderer vi skog og fjellturer og friluftsliv. Jeg er veldig glad i sjø,fjell og skog.Gaming
Dessidert den slackeste hobbyen, mest usunne og den jeg trolig bruker mest tid på. Ingenting er som timesvis i sofaen og bare trøkke på X-boxen eller pc'n, alt etter som. Ah, livet er godt... Av og til...
Laiv
Noe jeg ble dratt med inn i av Kongshirdengjengen. Levende rollespill. Google that to. Du får en rolle, spill den rollen sammen med andre. Og skap ett skuespill egentlig. Skuespill uten publikum. Vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Går gjerne på en eller to laiver i året. Orker ikke reise landet rundt for å laive. Pluss det er heller ikke gratis, en trenger gjerne kostymer og duppedingser til rollen sin..Ikke gratis..Her - Ebay er din venn ;) Kjekke her er at du bli kjendt med nye mennesker samtidig som du ikke er deg selv.


Spiller 15år gammel Punker på 80tallet...;)


Drikking ?
Ho, ho ho - What can I say. Fritidsaktivitet...Ikke helt healthy, men it happens ;)

 

Og så før vi blir alt for useriøs. Thats all, jeg kommer på i vertfall.

Så, hva er dine hobbyer ?

 

16 kommentarer

Snuppal

22.03.2013 kl.10:02

Ååå, svømmingen var virkelig ett fri sted på mange måter:)

Masse kjekt fikk vi vært med på:) miss it:) vi var en fin gjeng der:)
Jeg elsker at du rett og slett er ett hobby menneske med mange jern i ilden! Og så mange artige jern i ilden, ikke bare "feste,venner,film"...sånne vanlige ting, liksom.

Du er kul, det er bare å innse det 8D

Jeg er skrive,tegne,spille,lese-hobbyist for det meste...ooooog lese-sære-ting-på-wikipedia!

Lithanna

22.03.2013 kl.10:07

~Forfatterspiren & Dataingeniø: He he , takk for det :) Jeg tenker litt : '' Jeg må gjøre det mens jeg enda er ung, frisk, kan..osv.. Selv om det til de grader sliter meg ut til tider..Men men..;) Heller angre på ting du har gjort enn ting du aldri fikk gjort.
DU er kul , og jeg er heldig som har deg som venn , så det så :D

Hahahhaa , jeg har og den wikihobbyen ! Spessielt på jobb :p

Lithanna

22.03.2013 kl.10:10

Snuppal: Vi var indeed :)
Savner all latteren, alle utfordringene , alle de syke treningsprogrammene og den nervøse magen før stever :p

Tider det ^_^

Snuppal

22.03.2013 kl.10:13

Ja, det var tider :)

Synes også det er artig å se hvor mye du rekker over;) masse spennende hobbyer:)

Keep going :) du er flink:)

Lithanna

22.03.2013 kl.10:26

Snuppal: Takker :) Tid er til for å (miss)brukes :p

Mai-Elise

22.03.2013 kl.10:39

:D Mye gøy:D Du har jo mer hobbyer enn meg! hehe

Lithanna

22.03.2013 kl.10:41

Meru: Hobbyer all over. Uten noe å gjøre på hadde jeg gått til grunne tror jeg ;)
På en eller annen måte holder det meg i sjakk ;)

Helge

22.03.2013 kl.11:30

Du verden, du driver med mye, skjønner ikke helt hvordan du finner tid til alt. Men med mange hobbyer får du hvertfall et stort nettverk som skaper trygghet. Og bra er det.

Jeg drev med løping i ca 10 år fra slutten av 80-tallet til ca 1996. Trente endel da, fikk med meg 4 maraton og 26 halve + haugevis av småløp. Nå er det historie, men går endel turer i skogen, med i ei turgruppe og sykkler litt. På 1990-tallet lukta jeg litt på mynter som hobby og har en liten samling av det. Men det ble med det.

Lithanna

22.03.2013 kl.11:34

Helge: Være effektiv så får man tid til det man vil ha tid til.

Løping er sikkert morro for dem som kan det . Jeg får vondt i knærne av å løpe/jogge...Usj..

The Second Coming

22.03.2013 kl.16:13

Åååh, jeg skulle ønske det var noe laiv og hærkamp-greier herover også. Har så lyst til å være med! Må prøve å få slengt meg med på laiv en gang. Et eller annet sted...

Moro med mange hobbyer da! Har en del selv. Men er vel sånn det blir da man ikke jobber eller går skole. Må fylle dagene med hobbyer i stedet XD

Lithanna

22.03.2013 kl.19:17

The Second Coming: Jeg er sikker på at hvis du går inn på laiv.no side sider finner du laiv hos deg og :)
tenk om vi kunne laive sammen en dAG DA :)))

The Second Coming

22.03.2013 kl.19:39

Det hadde vært sååå braaa! :O :D

Lithanna

22.03.2013 kl.19:42

The Second Coming: Jeg er så klar :) ! Vi kan spille på ''lag'' og bitche oss med alle...Muhuhhuhuhaaaaa ! ;)

The Second Coming

22.03.2013 kl.19:50

Hahaha, I'm game :D

Lithanna

24.03.2013 kl.00:49

The Second Coming: XD Awsome

Skriv en ny kommentar

hits